2020-02-08 11:08:05• hírek • Bede Emőke

Mégsem indít repülőgépet a népszerű üdülőváros felé a TAROM

A Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér nem is olyan régen nagy örömmel jelentette be, hogy a 2020-as nyaralószezonban ismét repülőjáratot indít a TAROM a Fekete-tenger felé. Alig néhány nappal később pedig jött a hír, mégsem számíthatunk a kék-fehér vasmadarakra.

Az eredeti hír szerint június 16-ától kezdődően egészen szeptember 18-ig jártak volna a légitársaság nyári repülőjáratai Szatmárnémeti és Konstanca között, hetente kétszer: kedden és pénteken. Azonban alig néhány nap múlva felröppentek a hírek, miszerint a TAROM mégsem fogja összekapcsolni Szatmárt a népszerű üdülővárossal.


A boardingpass.ro szakportál megkeresésére a román légitársaság megerősítette az információt a nyaralószezonban közlekedő járat törlését illetően, ugyanakkor egy korábbi cikkükből az is kiderül, hogy nem ez az egyetlen, melyet január végén mégis elkaszáltak. A TAROM például törölte a Bukarestből az örmény és a grúz fővárosok, azaz Jereván és Tbiliszi irányába induló gépeket is. A Szatmárnémeti – Konstanca járathoz hasonlóan ezek is hetente két alkalommal közlekedtek.


Egyébként a Tarom komoly veszteséggel zárta a 2019-es esztendőt, az elmúlt év utolsó napján 171.37 millió lejes mínuszban. A légitársaság teljes bevétele 1,51 milliárd lej volt, a kiadások azonban  elérték az 1,68 milliárd lejt a Hivatalos Közlönyben közzétett adatsorok szerint. A Tarom 2007 óta nem zárt nyereséges évet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: